Fursecuri
dec. 23

La inceputul lunii decembrie ma uitam dupa o reteta noua de fursecuri – teste pentru ce va fi facut de sarbatori. E suficient sa faci o cautare pe internet si deja e foarte greu sa alegi.
Am decis sa incerc una gasita la adresa:
Am folosit urmatoarele cantitati:
Ingrediente:
- Faina: 700gr.
- Unt: 500gr
- 12 linguri zahar pudra
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 4 galbenusuri
Ca si pasi de executie:
- Untul trebuie adus la temperatura camerei. Daca il topim, il lasam sa se raceasca putin;
- De la cele 4 oua se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se pun la rece in frigider si se pot folosi la alte preparate (Eu le-am folosit pentru a face niste pricomigdale.);
- Intr-un bol se mixeaza untul impreuna cu galbenusurile, zaharul pudra si zaharul vanilat pana cand se obtine o pasta omogena;
- Am stins praful de copt cu putina lamaie si apoi l-am amestecat in faina. Am adaugat apoi faina cate putin, in bol, folosind mixerul pentru a obtine in final aluatul fraged;
- Dupa ce am lasat aluatul jumatate de ora, folosind un aparat pentru spritat, am format fursecurile direct pe tava, fara a utiliza hartie de copt si fara o ungere prealabila;
- Intr-un cuptor incins la 190 C, le-am tinut pe raftul al doilea la gatire cu aer cald timp de 8-10 minute. In functie de forme, cantitatea de aluat poate fi putin mai mare sau mai mica intr-un fursec. Important e sa apara o mica schimbare de culoare la suprafata lor pentru a avea un aspect mai placut;
- Imediat dupa scoaterea din cuptor se aseaza pe un suport plat si se pudreaza cu zahar pudra.
Am facut reteta de 2 ori pana acum si nu am depasit 4 tavi (3 si jumatate sau 3 si trei sferturi) – depinde de formele utilizate pentru fursecuri.
Avand in vedere ca nu au rezistat mai mult de 2-3 zile cred ca merita incercata in continuare 🙂
Pofta buna tuturor!