Wafe

feb. 25

Wafe

Dupa ce am probat de-a lungul timpului mai multe retete de wafe, una din ele da rezultate bune in mod constant.

Pe langa rezultatele constant bune, reteta s-a comportat bine si la mici variatii ale ingredientelor.

 

 

 

Ingredientele folosite:

  • 450 gr. faina
  • 350 ml. lapte
  • 100 gr. unt
  • 80 gr. zahar
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • Sare

Pentru a mai adauga variatie la reteta, uneori pun doar zahar alb, alteori doar brun. Pentru cele facute astazi, am folosit 40 gr. zahar alb si 40 gr. zahar de nuca de cocos. La faina am pus 400 gr. faina alba si 50 gr. faina integrala.

Pe cat posibil am folosit mereu oua si lapte „din sat”. Daca nu s-a putut, un lapte cu 3,5% grasime din comert e bun.

Inainte de preparare, ouale si laptele au fost lasate sa ajunga la temperatura camerei.

Pentru amestecarea ingredientelor se poate folosi un tel din inox sau un mixer cu palete.

Pasi de preparare:

  • Untul se topeste si apoi se lasa la racit, dar mentinut in stare lichida
  • Ouale se sparg si se bat
  • Se adauga laptele continuand amestecarea
  • Se adauga zaharul si sarea, amestecand in continuare
  • Intr-un recipient separat se amesteca praful de copt cu faina si apoi se adauga in lichid in portii mici, amestecand in permanenta pentru a nu lasa sa se formeze cocoloase
  • Se adauga untul lichid peste aluat si se amesteca pana la omogenizare
Pasi pentru copt:

  • Aluatul pregatit anterior poate fi lasat 30 de minute inainte de coacere
  • Se pregateste aparatul electric pentru wafe
  • Se ung, inainte de prima wafa, placile cu putin ulei
  • Se pune cu o lingura mai mare sau polonic suficient aluat pe placi astfel incat sa nu iasa pa margini la inchiderea aparatului
  • Se coc toate wafele in acest fel – din continutul preparat pot iesi intre 12-15 wafe, la un aparat cu placi patrate precum cel din imaginile de mai jos

Cateva fotografii din procesul de preparare al wafelor:

Pentru servire se pot imagina multe variante. Pentru cele de astazi, nuci (prajite putin in prealabil si apoi maruntite) si miere de albine, si o crema de ciocolata preparata dintr-o ciocolata topita amestecata cu putin lapte si unt:

Reteta de mai sus are ca sursa de inspiratie:

https://www.lauraadamache.ro/2011/11/waffe-cu-vanilie.html

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *