Fursecuri crapacioase

Feb 13

Fursecuri crapacioase

Aceasta reteta de fursecuri cu ciocolata este una dintre cele mai bune pe care le-am preparat. Sunt de origine americana, se fac in perioada sarbatorilor de iarna si sunt extrem de populare.

Se mai numesc si fursecuri crapate pentru ca se acopera cu zahar pudra inainte de a fi puse in cuptor, iar in timpul coacerii aceastea cresc, crapandu-se si obtinandu-se efectul de alb-negru care arata atat de frumos. Reteta este luata de pe:

www.jamilacuisine.ro/fursecuri-cu-ciocolata-reteta-video

Singurul inconvenient al acestei retete de fursecuri cu ciocolata ar fi faptul ca trebuie sa lasam aluatul la frigider pentru cel putin 2 ore cat sa se intareasca bine iar fursecurile sa poata fi modelate. Dar am o solutie si pentru asta. Puteti face aluatul cu o seara inainte si sa-l lasati peste noapte la frigider.Eu am rulat aluatul in folie alimentara, iar a doua zi am taiat rondele le-am modelat dupa care se introduc la cuptor, in 15 minute sunt gata. Le puteti si congela dupa ce le rulati prin zahar pudra pentru aproximativ 3 luni. La nevoie le puteti coace direct congelate, dar marind perioada de coacere cu aproximativ 10 minute.

Ingrediente:

  • Faina – 300gr
  • Zahar – 250gr
  • Cacao – 80gr
  • Zahar pudra – 100gr
  • Oua- 4 buc
  • Unt – 100gr
  • Un plic praf copt
  • Esenta rom
  • Sare

Mod de preparare:

Am pus intr-un bol untul, zaharul si sarea, am mixat pana zaharul s-a topit, dupa care am pus pe rand ouale, unul cite unul, am amstecat praful de copt cu faina si cacaoa, se adauga la restul de ingrediente se mixeaza cu grija pentru a nu imprastia faina peste tot. Se adauga si esenta de rom. Compozitia se transfera intr-un bol dupa care se da la rece pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore se ia din compozitie si se fac bilute care se tavalesc prin zaharul pudra, se pun distantate. Se incinge cuptorul la 170 grade, eu avand unul electric pot controla temperatura. Se coc pentru 15′.Se lasa la racit (asta in cazul cand pofticiosii au rabdare) se servesc langa un pahar cu laptic. Au un gust intens de ciocolata.

Pofta buna.

Fursecuri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *