Biscuiti cu unt si ciocolata

Feb 19

Biscuiti cu unt si ciocolata

Vizionind filme americane am fost atrasa de acesti minunati biscuiti. In toate filmele mamele le fac impreuna cu copilasii mai ales la sarbatorile de iarna. Reteta este foarte usoara si eu o fac mereu in wekend-uri. Devoratorii abia asteapta.

Este nevoie de unt de cea mai buna calitata 65%-82% grasimi. Pentru zahar este nevoie de cele 2 tipuri. Cel alb indulceste, iar cel brun confera o consistenta mai aparte si un gust de caramel. Ciocolate e bine sa fie amaruie. Va contrasta perfect cu dulceata data de zahar. Pe linga ciocolata se mai poate adauga si arahide, stafide.

Ingrediente:

  • 450 gr. faina
  • 200 gr. ciocolata neagra taiata marunt
  • 200 gr. zahar brun
  • 200 gr. zahar alb tos
  • 200 gr. unt de cel putin 65% grasimi
  • 2 oua
  • O lingurita rasa bicarbonat sodiu
  • Esenta vanilie
  • Sare

Mod de preparare:

Toate igredientele e bine sa fie la temperatura camerii. Pentru inceput mixam zaharul cu untul, sare si esenta de vanilie. Punem cele doua oua si mixam pana devine ca o crema. Bicarbonatul se amesteca cu faina si se toarana peste celelalte ingrediente. Cind toate sunt incorporate, taiem ciocolata cubulete si o adaugam si pe ea. Intre timp incalzim cuptorul la 180′. Din compozitia realizata luam cu lingurita si formam bilute pe care le punem in tava. Tava se tapeteaza cu hirtie de copt. Bilutele se pun la distanta suficenta una de alta. Ei isi vor mari suprafata la coacere. Se coc 15 maxim 20 minute. Sunt moi la coacere dupa care se intaresc. Delicioasi, alaturi de un pahar cu lapte cald. Se pot pastra mai multe zile in cutii.

Pofta buna!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *